2021-04-30 11:48:22• hírek • Bede Emőke

Tovább gyűrűzik a közbeszerzés körüli huzavona

Képünk illusztráció. Forrás: florisal.ro
Képünk illusztráció. Forrás: florisal.ro

Több mint két évvel ezelőtt kezdődött, de még mindig nem tudni, mikor lesz vége a szemétszállítási- és köztisztasági feladatok elvégzéséért meghirdetett licitnek. A már-már követhetetlenné vált ügy legújabb fejezetéről Maskulik Csaba városmenedzser a Helyi Tanács soros ülésén adott újabb tájékoztatást.

„Ahogyan a legutóbbi tanácsülésen tájékoztattam önöket, a közbeszerzéseket elbíráló bizottság utolsó döntését mindkét cég megtámadta az óvásokat elbíráló országos tanácsnál. A CNSC nemrégiben döntést hozott, mely által arra köteleznek minket, hogy értékeljük ki újra a közbeszerzésen részt vevő felek ajánlatait. Szinte biztosra vehetjük, hogy az országos tanács ezen döntését ismét meg fogja támadni mindkét cég, az ügy pedig vélhetően a Nagyváradi Ítélőtábla elé kerül majd” – fejtette ki Maskulik. Hozzátette, a helyzet jelenlegi állásában még mindig nem lehet megmondani, mikor lesz végre egyértelmű nyertese a tendernek.


Kereskényi Gábor polgármester a több mint két éve húzódó üggyel kapcsolatban korábban elmondta, a két fél - a Florisal Rt. illetve az AVE BIhor Kft. - acsarkodása kritikán aluli, s ez az adok-kapok ismét rávilágított arra, hogy módosítani kell a közbeszerzési törvényt. „Ez az állandó huzavona elfogadhatatlan, az pedig, hogy mindkét ajánlattevő – még az első helyen végzett is – óvást nyújtott be, egészen nevetséges. Ez akár joggal való visszaélésnek is tekinthető, épp ezért mindenképp törvénymódosításra van szükség, mivel egy, az állampolgárok számára kulcsfontosságú közszolgáltatásról van szó” – szögezte le a városvezető.


Kereskényi szerint érthető, hogy mindkét cég körme szakadtáig ragaszkodik a szerződéshez, hiszen a szemétszállítási- és köztisztasági feladatok elvégzése egy olyan közszolgáltatás, mely például a tömegközlekedéssel ellentétben valóban jövedelmező, ám ami az elmúlt két évben történt, ennek ellenére is elfogadhatatlan, s legfőbb ideje volna a szerződéskötésnek. Kerüljön ki bármelyik is nyertesen a kettő közül, nem lesz könnyű dolga, hiszen a tenderfüzetben foglaltakkal igencsak magasra tették a mércét, viszont Kereskényi továbbra is bízik benne, hogy ez szemmel látható minőségi javulást hoz majd a közszolgáltatás kapcsán.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: